Kop
  toneelstuklinks

Untitled Document alice
Bekijk de foto's hier


  toneelstuk
Untitled Document

Alice in Wonderland

van Paul Dom/ Isabelle de Becker
Onder regie van Conny De Cleen & Patricia Andries


Beste toneelliefhebber,

2001 is een speciaal jaar voor OBERON, niet alleen zoals voor allen het begin van de 21ste eeuw, maar ook en vooral 25 jaar OBERON. Een kwarteeuw geleden begon ons Temser toneelvereniging met de naam van de elfenkoning hier in Temse aan het brengen van toneel voor iedereen.
Na 25 jaar zijn we er nog en wat belangrijker is, we zijn meer dan springlevend.
Het mag dan ook niet verwonderlijk zijn dat uitgerekend nu bij OBERON, PUCK, onze jeugdafdeling voor het voetlicht treedt.
Conny en Patricia hebben er met de jeugd keihard en heel lang aan gewerkt.
Het resultaat “Alice in wonderland” kan je hier vandaag zien.
Samen met de jeugd treden ook enkele van onze volwassenspelers mee naar voor, ook voor hen een aanpassing en een uitdaging.
Wij hebben er het grootste vertrouwen in. OBERON en vooral PUCK zijn klaar voor de komende 25 jaar. De opvolging is verzekerd.
Puckers het beste,
Jullie voorzitter
Jef De Cauwer

HOE HET BEGON
Een vergadering van Oberon, eind 1998. “Mensen, onze groep dunt serieus uit. Het is tijd voor een opfrissing, iets nieuws. Maar wat?” Verschillende ideeën kwamen aan bod. Een jeugdtoneel leek ons wel iets. Dat hadden we vroeger trouwens nog al gehad. Toen onder leiding van Mark Lissens met assistentie van Zulma Meersman. Maar … Wie ging dat op zich nemen? Wij zagen dat wel zitten, maar … niet alleen! Dus … deden we het samen!
HOE HET GROEIDE
Op Oberons nieuwjaarsfeest van 1999 staken we de koppen bij elkaar. We zouden het rustig aanpakken. Tenslotte was het voor ons ook afwachten. Wie zou erop afkomen? Zouden er veel kinderen zijn…of niet? Hou oud zouden ze zijn? We spraken af om 1 sessie van 2 uur per maand te geven. In zo’n sessie behandelden we dan uitgebreid 1 aspect van toneel. Eerst wat algemene kennis en dan vooral denken, doen, spelen en uitproberen. Jaja, er werd wat afgelachen soms. En ja, het had succes! Er kwamen meer kinderen (tieners) op af dan we ooit konden dromen. Maar toen het jaar bijna rond was, begon het enthousiasme wat af te zwakken. Sommigen bleven weg en haakten af. Jammer! Tijd dus om nieuwe actieterreinen te verkennen. We gingen op zoek naar een stuk. We zochten en vonden “Alice in Wonderland”. Hier konden veel kinderen aan meedoen. Er was voor iedereen wel een rolletje, zelfs voor enkele volwassenen. Daarbij kwam nog dat bijna iedereen slechts 1 scene had waar hij/zij in voorkwam. Ideaal dus om mee te starten. Dachten wij. Dat er voor ons zoveel extra coördinatie, werk aan kostuums, decor en attributen bijkwamen, beseften we toen nog niet. (Maar goed ook.) En zo zijn we erin gevlogen. Na een groot aantal keren tekstrepetitie begonnen we scène ne scène het stuk op te bouwen. Soms moesten we een stapje terug doen, soms deden we een sprong vooruit. Er vielen leden af, er kwamen nieuwe mensen bij. Het was en bleef een zoeken tot aan de laatste maand. Ook de muziek baarde ons zorgen. Tot ons oog viel op Achiel Amelinckx. Over onze vraag of hij ons uit de nood wou helpen, moest hij niet lang nadenken. Hij zocht bekwame muzikanten, veranderde hier en daar een partituur een beetje zodat ze het beste bij de stemmen van onze lieverdjes paste EN hij miste geen enkele repetitie! Amai Achiel, aan jouw inzet kunnen velen een voorbeeld nemen!
EN NU ZIJN WE DAN ZOVER
De mensen die ons hielpen aan decor en kostuums baden nog in het zweet, denk ik. Ze hebben hard moeten doorwerken om er te geraken; Maar…
’T IS GELUKT
We zijn er blij en dankbaar voor. Als we nu terugblikken zien we een team van enthousiaste jonge en jongvoelende mensen die in deze 2 jaar een hechte groep geworden zijn en die zich kunnen koesteren in de vriendschap die er tussen hen heerst. We hopen dat deze zotte en soms moeilijk te temmen bende U enkele aangename uren mag bezorgen.
Conny en Patricia

EN NU HET STUK
Op een mooie lentedag zoeken Alice en tante Lien een knus plekje uit om te picknicken. Alice is vandaag jarig, weet je ?
Als tante Lien thuis de thee gaat halen, valt Alice in slaap. Pedro, het droomkonijn vindt haar. Alice volgt hem naar Wonderland. Daar maakt ze kennis met Gus, Pierre, Gaaiepaap, Adelmus, Dodo, Lollie, Jan en nog vele, vele anderen. De gekke hoedenmaker wordt gefopt, de hartenkoningin ontmaskerd, … Wil je er meer over weten? Kom dan van deze voorstelling met live muziek, frisse liedjes en vrolijke dansjes genieten. Beleef het allemaal mee met Alice en de 27 Wonderlandfiguren. Tot ziens en … WELKOM IN WONDERLAND !!!

Rolverdeling

Alice: Karolien Verhulst
Tante Lien: Marleen Van San
Vlindertjes: Lise en Ward De Vos, Treeske en Wannes Samoy, Jorik Rosseau
Pedro, het konijn: Lieven Vercauteren
Dodo, een vogel: Tine Eeckelaert
Gaaiepaap, een vogel: Nele Pinsé, Nani Waterschoot
Adelmus, een vogel: Sarah Anné
Gus, de rups: Eef Rombaut
De hoedenmaker: Jasmien Verhulst
De maarthaas: Marijke Vastenhaeck
De slaapmuis: Tineke Engels
De vislakei: Valerie Michiels
Pièrre, de kat: Carolien Michiels
De hartenkoningin: Jef Van Mele
Hartentwee: Riet Waltens
Hartendrie: Davy Briessinck
Hartenvier: Nani Waterschoot, Patricia Andries
Hartenvijf: Cathia Rombaut
Hartentien, de officier: Maarten Van Royen
Joker: Lynn Vermeulen
Jan, de tuinman: Ferre Vandervreken
Lollie, de soepschildpad: Nathalie Noens
Tweedledee: Sarah Anné
Tweedledum: Peter Rosseau


Speeldata:
 
 
bottom