Kop
  toneelstuklinks

Untitled Document handenomhoog
Bekijk de foto's hier


  toneelstuk
Untitled Document

Handen omhoog


van Pol Anrys
Onder regie van Riet Waltens


De mannengevangenis “De zoeten Inval” wordt met ijzeren hand bstuurd door Isabelle Vandersloten, de directrice. Nochtans laat ook zij de moderne tijd toe in de gevangenis. Zo is het de gewoonte om jaarlijks een toneelstuk op te voeren. Mevrouw Vandersloten doet daarvoor beroep op de regisseur en een aantal vrouwelijke actrices uit de plaatselijke toneelkring Oberon-Puck.

Dit jaar is de keuze van regisseur Riet Waltens gevallen op “Vier op een rij”. Deze thriller wordt gespeeld door Jos Roovers, Fred Verdoodt en Ronny Sierens. Jos Roovers, een super egoïstische “zware jongen” en de directrice zijn niet direct de dikste vrienden. Fred kickt op alles wat een rok draagt en Ronny heeft een keer zijn kalmte verloren. Jef , die al 30 jaar in den prison zit, is de souffleur.

De vrouwelijke rollen worden gespeeld door Eva, de nieuwste aanwinst van Oberon-Puck en door Kristien, de steractrice.

Uiteraard wordt bij de opvoering ook de familie en de sympathisanten van de gevangenen verwacht. Ben je er niet zo gerust in? Geen paniek, de cipiers houden van op afstand een oogje in het zeil.

Laten we terugkeren naar “Vier op een Rij”. Ellen (Eva) en Raf (Fred) zijn een pasgetrouwd stel. Zij brengen hun wittebroodsweken door in de chalet van nonkel Marcel. Nog maar pas aangekomen worden zij onder schot genomen door Frank (Jos), die hen toeschreeuwt: Handen omhoog. Een aantal minuten later komt Rina (Kristien) binnengevallen die ook roept: Handen omhoog. Wat is er hier aan de hand in het chalet? Wat komen zij hier doen? En welke rol speelt Ronny?

Als je hiervan de oplossing gevonden hebt, weet je echter nog maar de helft van wat er staat te gebeuren.


Speeldata:

Vrijdag 4 Mei 2007 om 20.00u
Zaterdag 5 Mei 2007 om 20.00u
Vrijdag 11 Mei 2007 om 20.00u
Zaterdag 12 Mei 2007 om 20.00u
Zondag 13 Mei 2007 om 15.00u


 
 
bottom