Kop
  toneelstuklinks

Untitled Document veelliefsjana
Bekijk de foto's hier


  toneelstuk
Untitled Document

Veel liefs, Jana!


Toneelstuk voor de jeugd (vanaf 12 jaar)

van Marc van Hoof
Onder regie van Patricia Andries


Wie ben je? Dat is de grote vraag waar je tijdens je jeugd een antwoord op zoekt. En wat als je op je zoektocht naar jezelf verassende dingen ontdekt? Dat je lesbisch bent bijvoorbeeld. Kan je dat aan? En hoe reageert je omgeving hierop? Je vriendje?
En als je dan door je aanvaardingsfase heen bent en je wordt hopeloos verliefd op je beste vriendin? …Wat doe je dan? Het haar zeggen? Of toch niet? Het risico nemen om haar helemaal te verliezen of toch liever je gevoelens opzij zetten en tevreden zijn met enkel haar vriendschap?

En dan zijn er nog “de anderen”: Sarah, de bitch die je nog kent van vroeger; Kelly, Kathy's tweelingszus met liefdesverdriet, Sofie met haar luisterend oor; het grote dwaallicht. Oh ja, en dan is er nog broeder Bernard, die zo graag heeft dat iedereen “binnen de lijntjes kleurt” (als je begrijpt wat ik bedoel)

Wie zegt dat jong zijn gemakkelijk is? En zorgeloos? Neen,neen, het pad naar de volwassenheid ligt niet altijd bezaaid met rozen. Vraag dat maar aan Jana.

Hoi,

Voor de derde keer op rij ging ik deze zomer met Kathy naar Strand en duin, het vakantiecentrum waar we leiding geven aan kinderen van 6 en 7 jaar. Het beloofde weer een toffe vakantie te worden! Helaas draaide het deze keer anders uit. Sarah De Bruykere verscheen op het appèl, je weet wel, de zus van… Amai, zo'n bitch! En dan was Kelly er deze keer ook nog, de tweelingzus van kathy, met haar “depressie””. Tot overmaat van ramp lagen die twee nog samen op een kamer ook. En daar heeft Sarah natuurlijk van geprofiteerd om haar te manipuleren. Gôh, ik twijfelde zo…ik wou het deze zomer ècht aan Kathy vertellen, ik had alleen nog wat meer tijd nodig om mijn moed bijeen te rapen. Maar 't is niet meer nodig, alles is om zeep en ik vraag mij af of de brokken nog te lijmen zijn. Ik ben er het hart van in en ik hoop dat kathy mij ooit nog in de ogen wil kijken. Waarschijnlijk praat ik wartaal voor jullie. Kom anders maar eens langs, dan vertel ik je alles van in het begin.

Ik zou het erg fijn vinden!
Veel liefs, Jana!


Speeldata:

Zaterdag 15 april 2006
Zondag 16 april 2006
Zaterdag 22 april 2006
Zondag 23 april 2006 
 
bottom