Kop
  toneelstuklinks

Untitled Document
  toneelstuk
Untitled Document

Andere mensen bestaan niet

van Dirk Van Wolvelaer
Onder regie van Riet Waltens


Marleentje is al jaren de verantwoordelijke van het buurthuis. Zij is sociaal assistente en heeft al veel mensen zien komen en gaan en alles al eens meegemaakt.
De laatste tijd komen er echter minder en minder bezoekers over de vloer en Marleentje ziet het niet meer zo zitten. Bovendien wordt zij op de vingers gekeken door schepen Wasseige die haar eigen ideeën wil opdringen. Zo wordt er een nieuwe projectmedewerker, Lut Vervloessem, aan het buurthuis toegevoegd. Zij moet het project “Cultuur in de wijk” op poten zetten. Marleentje is hiermee niet zo tevreden.
In het buurthuis komt Agnes werken als vrijwilligster. Zij is de kokkin en niet op haar mond gevallen. Agnes krijgt hulp van Jeanke, een lieve jongen die echter niet op de eerste rij gestaan heeft toen de hersenen werden uitgedeeld.
We maken ook kennis met een aantal vaste bezoekers van het buurthuis. Gust, de dakloze, die “af en toe” overnacht in de nightshelter van het buurthuis. Ben een jongeman, die verslaafd is. Bart, de ervaringsdeskundige, die Ben tracht te helpen. Pascalleke, gehuwd met Donald en moeder van twee kinderen. Zij zoekt haar toevlucht in het buurthuis telkens Donald zijn handen te los zitten. Lola en Stella, twee hoertjes, die na hun werk binnenspringen om iets te drinken. Alsof dit alles nog niet genoeg is, komt ook Anna hier voor de eerste keer binnen vallen. Zij is duidelijk in de war.
Genoeg mensen dus om voor de nodige verwikkelingen te zorgen en dan is ook Kerstmis nog in aantocht.Speeldata:

december 2001


 
 
bottom