Kop
  toneelstuklinks

Untitled Document
  toneelstuk
Untitled Document

Wat doen we met Jenny

van
Onder regie van Riet Waltens


We noteren België 1969.
De Beatles, Elvis Presley en diverse popgroepen hebben de wereld op z’n kop gezet. De jeugd rebelleert tegen de strenge normen opgelegd door de samenleving. De flower-power kiemt en bloeit. De ouderen hebben het er moeilijk mee. Waar gaat het naartoe? Ook de mode doet mee: van lang naar kort van wijd naar uitdagend smal.
Kortom alles kan in “the Sixties”.
In Temse woont Jenny Waegemans. Zij is bijna 70 jaar oud. Alhoewel … het woord oud schijnt niet direct bij haar te passen.
Zij is de tegenpool van Mathilde De Bie, haar schoonzuster, die voortdurend pijn heeft en constant met de dood en doodgaan bezig is.
Jenny is weduwe. Zij heeft twee dochters: Ellen en Charlotte. Ellen is 30 jaar en gescheiden. Zij werkt als mode-redactrice en is “geslaagd” in het leven. Haar vriend Walter Voltaire is geriater. Charlotte is 28 jaar en getrouwd. Zij heeft “al” drie kinderen. Zij bekijkt het leven van de gemakkelijke kant.
Het is dan ook Ellen die heel wat vragen stelt rond de situatie van haar moeder: Wie is Floyd? Wat komt hij doen? Wat steekt Jenny allemaal uit? Woont moeder samen?
Du:s: WAT DOEN WE MET JENNY ????????

Rolverdeling
Jenny Waegemans: Carine De Schrijver
Hellen Waegemans: Patricia Andries
Charlotte Waegemans: Conny De Cleen
Mathilde De Bie: Marleen Van San
Water Voltaire: Jef Van Mele
Floyd: Ben Meersman
Figuratie: Pascal Rombaut en Tuur Eeckhoudt


Speeldata:

december 1991


 
 
bottom