Kop
  toneelstuklinks

Untitled Document de pillenkast
Bekijk de foto's hier


  toneelstuk
Untitled Document

De Pillenkast


van Peter Kremel
Onder regie van Riet Waltens


Het stuk werd pas in november 2011 geschreven en wordt door Oberon-Puck voor het eerst gespeeld.

Wat zou u denken wanneer de pillen in uw huisapotheek een eigen leven zouden leiden? Of beter: wat zouden de pillen in uw huisapotheek denken van het leven dat u leidt?
Wat zou u zeggen wanneer Prozac, Dafalgan, Imodium, Rilatine, Dulcolax, Touristil en alle andere medicamenten met elkaar zouden kunnen converseren en in uw pillenkast een eigen leven zouden hebben opgebouwd?
U verklaart mij gek en beweert dat dit enkel voor sprookjes is weggelegd? U kan gelijk hebben. Toch zou ik maar opletten wat u in het zicht van uw pillenkast uitspookt, al was het maar om te vermijden dat u hetzelfde lot zou ondergaan als die arme meneer Rozengeur. Zoniet schrijft men misschien ooit over u : 'Er was eens....'.

In 'De Pillenkast' wordt elke pil door een acteur/actrice tot leven gebracht. Het verhaal gaat over twaalf van onze meest bekende pillen waarvan u waarschijnlijk bij u thuis, in de pillenkast, wel een doosje heeft staan. De pilletjes leven in een zekere harmonie met elkaar. Zij vertonen 'menselijke' trekjes en, zoals je in elke doorsnee gemeenschap kan terug vinden, onderlinge onenigheden. Hun leven wordt echter grondig door elkaar geschud door de komst van een voor hen onbekende pil. Het voortbestaan van hun luilekker leventje in de pillenkast komt onder druk te staan en zij zullen moeten trachten om, met de middelen die ze ter beschikking hebben, hun voortbestaan te verzekeren


Speeldata:

zaterdag 14 april 2012 om 20u
zondag 15 april 2012 om 15u
vrijdag 20 april 2012 om 20u
zaterdag 21 april 2012 om 20u
zondag 22 april 2012 om 15u
27 en 28 april om 20u in de Clara Hamendtzaal, Hellingstraat 2 te Rupelmonde

 
 
bottom