Kop
  toneelstuklinks

Untitled Document pictionary
Bekijk de foto's hier


  toneelstuk
Untitled Document

1 2 3 PICTIONARY!


van Marie Goossens
Onder regie van Riet Waltens


1 2 3 Pictionary. Jullie kennen dit spel allicht wel. Dat is dat spel waarbij een woord getekend wordt en waarbij 1 of meerdere andere spelers zo vlug mogelijk moeten raden wat het woord is.
Ja, juist, dat spel dus!!!

Joris, Pol, Filip, Patricia, Sofie, Eva en Melissa zijn vrienden en zitten op de zelfde school. Zij komen regelmatig bijeen om dit spel te spelen. Zij spelen dit spel in groepjes van twee.
Soms wordt het spel bij Pol thuis gespeeld en dan speelt Pol mee en soms wordt het bij Eva thuis gespeeld en dan doet Eva mee. Alleen deze avond stuurt Melissa haar kat. Het gevolg is dat ze onpaar zijn en een nieuwe partner moeten zoeken. Maar wie? Iedereen is naar het concert in Brussel.

Er is wel een nieuwe leerling op school : Nancy De Baerdemaecker. Zij kent nog niemand dus is zij waarschijnlijk wel vrij. Dit blijkt inderdaad zo te zijn en zij komt om de groep te versterken.

Dit spel is niet altijd even gemakkelijk en niet alle spelers zijn begaafde tekenaars, stof voor discussie dus.

Ondertussen begint de honger te knagen en komt de pizzaman langs om pizza te brengen. Wanneer wat later de dronken ouders van Pol thuis komen is het hek helemaal van de dam.

Tot hier toe niet zo speciaal zal je denken. Maar dat is buiten de schrijfster gerekend. Zij heeft dit bedrijf liefst 3 keer geschreven. Alleen zijn er per bedrijf andere accenten gelegd en variëren de plaats en enkele personages. De eerste keer wordt er bij Pol thuis en normaal gespeeld – maar ja wat is normaal -, het tweede bedrijf wordt poepchique gespeeld en speelt zich af bij Eva thuis en het derde bedrijf is de geschifte uitvoering en speelt zich terug bij Pol thuis af.

De hoofdrollen worden vertolkt door de jeugdige spelers van Oberon-Puck. Zij moeten hun beste beentje voorzetten. Niet alleen moeten zij 3 keer een tekst brengen met verschillen, maar ze moeten ook 3 verschillende personages neerzetten. Niet gemakkelijk.

De personages van de pizzaman, de dronken ouders en vriendin worden gespeeld door volwassenen.

In de geest van het spel wensen wij u : JJJJJJJJJJJJ


Speeldata:

9 april 2011 20u
10 april 2011 15u
15 april 2011 20u
16 april 2011 20u
17 april 2011 15u


 
 
bottom