Kop
  toneelstuklinks

Untitled Document behang
Bekijk de foto's hier


  toneelstuk
Untitled Document

Het behang


van Rik Coppieters
Onder regie van Riet Waltens


Na maanden van aandringen en wachten, krijgt Matiel, De bazin van ’t Torenhof’, eindelijk de behangers van Bazel Verhelst over de vloer voor een grondige beurt aan de toilettenruimte van haar café. Blij dus ? Nee, integendeel! Want juist die middag heeft Aline het café ingehuurd voor een verjaardagsfeest van haar vader Remi Blaffetuur die 80 geworden is. En Aline is geen gemakkelijke. Dat haar genodigden naar een WC zullen moeten waar alles overeind en in de weg staat, dat is gewoonweg schandalig!!!!!


Enkele bijkomende ‘malheuren’ en tegenslagen brengen vanzelfsprekend geen beterschap in haar humeur en wanneer zijzelf ei zo na het slachtoffer wordt van een ‘aanslag’, raakt zij op de rand van de hysterie. Haar vriendin Camilla is zeker niet de persoon om haar te kalmeren.

Matiel doet dan maar beroep op René Verket, de schepen van Volksgezondheid die ook op het feest is. Hij is wel al wat in de wind doch krijgt Aline gekalmeerd.


Matiele heeft voor het feest beroep gedaan op Lea als kokkin van dienst. Om te helpen bij het serveren heeft ze Annemieke gevraagd, de dochter van haar broer die in Bornem woont.

François, de echtgenoot van Aline, is de goedheid zelve en zit danig onder de plak. Ook Claudeke, hun zoontje, is op het feest en zorgt voor de nodige problemen.


Mevrouw Van Ganzen, Mevrouw De Vos en Mevr. Kieckens, leden van de Bond Beter Hygiëne, komen eens kijken waar ze hun affiche kunnen ophangen want dat kan zo maar niet gelijk waar.

Baziel Verelst als goede werkgever komt eens kijken hoever zijn werknemers al gevorderd zijn.

En alsof dit nog niet voldoende is komt ook Mevr. De Cock langs. Zij komt controle uitoefenen in opdracht van het Ministerie van Arbeid en tewerkstelling ter bestrijding van illegale arbeidsprestaties, zeg maar : zwartwerk.


De schuldigen voor al deze ellende zijn: Oscar en Hugo, de twee behangers, die nochtans alleen maar hun werk komen doen.Kom kijken beleef een leuke avond.


Speeldata:

12 december 2009 om 20u.
13 december 2009 om 14u30.
18 december 2009 om 20u.
19 december 2009 om 20 u.
20 december 2009 om 14u30.


 
 
bottom