Kop
  toneelstuklinks

Untitled Document
  toneelstuk
Untitled Document

Poezen

van Yan Gout
Onder regie van Patricia Andries en Conny De Cleen


Een bende knettergekke tieners tussen de 8 en 53 jaar spelen speciaal voor jullie de pannen van het dak met het toneelstuk POEZEN.

Krantenartikel ‘Het laatste nieuws’ 18 april 2002
TEMSE
Puck is de jeugdgroep van toneelkring Oberon uit Temse. Met een dertigtal jongens en meisjes op de planken van een nieuwe productie, zit Oberon op rozen. Puck gaf al twee voorstellingen van Poezen, een stuk van Yan Gout en heeft er nog twee te gaan.
“Met Patricia Andries vorm ik een duo dat Puck al drie-vier jaar in beweging zet”, vertelt Conny De Cleen over de jonge geschiedenis van puck. Oberon, geleid door Jozef De Cauwer, was na een aantal succesvolle jaren nog tot een harde kern herleid.
“Wij wilden daaraan iets doen”, zegt Conny. “We zochten jongeren die interesse hadden voor toneel. Eerst waren er maandelijkse sessies over decor, rollenspellen, grime. Tot ze zegden: we willen nu ook wel eens iets op het podium doen. Dat werd vorig jaar de musical ‘Alice in Wonderland’. Het werd een groot succes. We waren vertrokken. De groep telt inmiddels al 31 jongeren! En weet je wat leuk is: enkele ouders zijn nu ook al actief in het grote toneel. We moeten voor het nieuwe bloed dus zelfs niet wachten tot deze jonge gasten groot zijn.”
Conny’s man Frits – die zelf ook een rol speelt in het stuk – herschreef Poezen zodat er genoeg rollen in te vullen waren zodat iedereen aan de bak komt.
“Fio Van Steenlandt speelt de muziek en met de groep zijn we alles gaan inzingen in een heuse studio in Lochristi. Een hele ervaring”, verzekert Conny. Het resultaat bezorgt de toeschouwers een leuke avond of middag.


Speeldata:
 
 
bottom