Kop
  toneelstuklinks

Untitled Document
  toneelstuk
Untitled Document

De doodskopvlinder

van Frans Cools
Onder regie van Riet Waltens


Frank Verlinden is 37 jaar. Op een morgen toen hij twaalf jaar was, wou hij opstaan en het ging niet meer. Sindsdien zit hij in een rolstoel. Hij woont samen met zijn moeder.
Zijn vader overleed toen hij 3 jaar was. Zij woonden toen in Kalmthout; Na het overlijden van vader, verhuisden zij naar een appartement in Herentals in de Keizerstraat 46 op de eertse verdieping. Sinds zijn ziekte zorgt zijn moeder voor alles. Contact met de buitenwereld is er slechts als zij hem mee uit rijden neemt, naar de winkel en terug. Frankie, zoals zijn moeder hem noemt, heeft een hobby: vlinders.
Vlinders bepalen zijn hele leven. Hij heeft er honderden en weet van elke vlinder de Vlaamse en de Latijnse naam; weet waar ze vandaan komen en hoe groot ze zijn. Bovendien heeft iedere vlinder zijn eigen verhaal. Frankie schijnt gelukkig te zijn met de situatie waarin hij leeft.
Op een dag in september 1982 wordt hun vreedzaam bestaan verstoord door inspecteur Hofman. Hij komt hen vertellen dat hun buurmeisje Maria Wouters vermoord is. Zij had een nogal merkwaardig beroep.
Kennen Frank en zijn moeder dit meisje? Zij beweren van niet, maar is dat zo?
Inspecteur Hofman is een andere mening toegedaan en brengt hen dan ook regelmarig een bezoekje.
Via flash-backs krijgen wij zicht op wat er werkelijk leeft bij Frank en zijn moeder en wat er met het buurmeisje gebeurd is.

Rolverdeling

Frank Verlinden: Pascal Rombaut
Zijn moeder: Marleen Van San
Inspecteur Hofman: Jef Van Mele, Luc Van Caeneghem
Vanessa (het buurmeisje): Patricia Andries


Speeldata:
 
 
bottom