Kop
  toneelstuklinks

Untitled Document
  toneelstuk
Untitled Document

Pa wint de marathon

van Rik Daems
Onder regie van Riet Waltens en Pascal Rombaut


In de toneelkring vinden mensen, met uiterst verschillende persoonlijkheden maar met éénzelfde liefde voor het toneel, elkaar.
Zij vinden er elkaar en moeten het met elkaar vinden. Vooral het laatste is niet altijd gemakkelijk en nochtans erg belangrijk omdat de kring gesloten moet blijven en niet vierkant mag lopen.
Een warme vriendschappelijke sfeer en nauwe samenwerking is in de toneelkring onontbeerlijk. Elk lid is een schakel in het geheel; kan n iet zonder de andere.
Het motief is gemaeenschappelijk: GEZONDE KULTURELE ONTSPANNING.
Naijver en gekanker zijn nefast. De onderlinge vriendschap ligt aan de basis van een vlot werkende toneelkring waarin moet gestreefd worden naar een steeds betere kwaliteit van de opvoeringen, terwijl ook zwakkere of beginnende akteurs wel eens hun kans moeten krijgen.
Inderdaad het dorpstoneel mag, ook sociale intenties hebben. Het zou karakaturaal zijn al te hoge proffesionele pretenties te hebben, of stukken te kiezen die niet voor zo ruim mogelijk regionaal publiek genietbaar zouden zijn.
Oberon zoekt evenwicht tussen “niveau” en “amusement”.
Van het allergrootste belang is dat jij er bent, geachte bezoeker.
Een fijne avond en tot onze volgende voorstelling!
Hugo Meersman
voorzitter

Woordje van de regisseur.

Rik Daems, aktueel schrijver van eigen bodem, is niet aan zijn proefstuk in dit toneelgenre.
Hier verhaalt hij hoe Paul van Ham, die een renderende beenhouwerij heeft (in Temse) waarin bompa nog een handje helpt, met heel het gezin vakantie neemt aan zee.
Normaal zouden zij naar Spanje gaan, maar dit jaar hebben zij een spiksplinternieuwe dure Mecedes-injektie gekocht en ging Hilde, Pauls vrouw, gretig in op een aanbod van vriend notaris Vermeersch die zijn appartement aan zee, voor slechts 50.000 frank, veertien dagen ter beschikking van de familie Het stuk vangt aan op het moment dat de familie aankomt in het appartement. Het weer is typisch Belgisch en belooft niet veel goeds.
Bompa is er niet bij; Wim, de verloofde van Sofie wel. Zijn ouders, Frieda en Gerard, brengen onverwacht bezoek …
Je ziet wel. Veel toneelgenoegen!

Rolverdeling

Paul Van Ham: Pascal Rombaut
Hilde, z’n echtgenote: Riet Waltens
Sofie: Margot Muys
Tom: Steven Groenwals
Bompa: Jef Van Mele
Gerard: Rony Rombaut
Frieda: Patricia Geerts
Wim: Roger Huylebroeck
Speeldata:

november 1989


 
 
bottom