Kop
  toneelstuklinks

Untitled Document
  toneelstuk
Untitled Document

Sjakie en de chocoladefabriek

van Roald Dahl
Onder regie van Patricia Andries


…EN ZO GAAT HET VERDER


Na Schatteneiland ruilden Conny en ik van werkgroep. Conny zou de zangdansgroep voor haar rekening houden en ik ging mij bezig houden met regie. Het leek mij een echte uitdaging, wat keek ik ernaar uit!
Eerste werk was een stuk te kiezen waarin iedereen zoveel mogelijk aan bod kon komen. Dit bleek niet zo gemakkelijk te zijn voor een veertigtal kinderen en jongeren. Het was jammer voor de volwassenen die stonden te trappelen om mee te doen maar er was geen enkel rolletje meer over. “ Sjakie en de chocoladefabriek” leek wel in aanmerking te komen voor onze groep. Na hier en daar nog wat in de tekst aan te passen, nieuwe liedjesteksten te schrijven en de eekhoorntjes van tekst (nu ja, “tekst!”) te voorzien konden we in augustus van start gaan met de repetities.
Er werd nog even met rollen gejongleerd en toen waren we pas echt vertrokken. Iedereen kwam goed op en was enthousiast over het stuk. De meesten vonden al snel het type van hun personage en groeiden flink in hun rol. Sommigen hadden wat meer werk om hun personage te vinden maar gingen dapper op zoek.Het resultaat van hun zoektocht kunnen jullie zelf beoordelen op de opvoeringen. Het was de moeite om samen dit avontuur aan te gaan.We luisterden ademloos naar de verteller, leerden opa Joe weer stappen, lachten om die gekke Wonka en keken vertederd naar het sympathieke koppel uit de snoepwinkel.
In december werkten enkele Puckers mee aan het stuk “Alfa en Romeo” dat door de volwassenen van Oberon gebracht werd.
In januari werd de acteergroep noodgedwongen getransformeerd naar decorgroep. Toen ik even vrijaf nam met de geboorte van Marie, werkten zij ijverig verder aan noten van papier-maché en mooi beschilderde snoepjes. Fijn om te weten dat we altijd op onze Puckers kunnen rekenen!!!!
Natuurlijk speelden de examens ons ook nog eens parten maar toen dat noodzakelijk kwaad achter de rug was, ging iedereen er weer voluit voor.
En nu, beste publiek, staan ze voor u en willen zij u laten genieten van dit smakelijke spektakel. Ik zou zeggen: “Maak het u gemakkelijk en duik mee in het verhaal van

SJAKIE EN DE CHOCOLADEFABRIEK!”

Lieve groetjes, zoetjes en zuurtjes,
Patricia Andries


Speeldata:

april 2004


 
 
bottom